Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szarvasgulyás bográcsban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Szabadban, Buli, Sörözés, borozás, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
5 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg szarvashús 121 20.7 3.9 0.6 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott szalonnát a felhevített bográcsban zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát üvegesre pároljuk benne, rádobjuk a kisebb kockára vágott szarvashúst, lehetőleg, bőnyésebb darabot válasszunk. Saját levében, esetleg kevés vizet hozzáadva, pároljuk félpuhára. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a porrá őrölt fűszereket, a zúzott fokhagymát és felöntjük, kicsit több vízzel, mint amannyi levest szeretnénk. Lassú tűzön, majdnem puhára főzzük, beledobjuk, az apró kockára vágott, burgonyát és ha elkészült beleforraljuk a fűszerpaprikát, végül beleöntjük a vörösbort. Rövid forralás után tálalható.
Csípős paprikát és friss kenyeret adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)