az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott szalonnát a felhevített bográcsban zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát üvegesre pároljuk benne, rádobjuk a kisebb kockára vágott szarvashúst, lehetőleg, bőnyésebb darabot válasszunk. Saját levében, esetleg kevés vizet hozzáadva, pároljuk félpuhára. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a porrá őrölt fűszereket, a zúzott fokhagymát és felöntjük, kicsit több vízzel, mint amannyi levest szeretnénk. Lassú tűzön, majdnem puhára főzzük, beledobjuk, az apró kockára vágott, burgonyát és ha elkészült beleforraljuk a fűszerpaprikát, végül beleöntjük a vörösbort. Rövid forralás után tálalható.
Csípős paprikát és friss kenyeret adjunk hozzá.