Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás krumplislángos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Sült, Kemence, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
35 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozzuk, majd áttörjük. deszkán a még meleg
burgonyába mélyedést készítünk, amelybe beleöntjük a lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a tojássárgákat. Egy-két evőkanál langyos vízzel közepesen kemény tésztát gyúrunk, amit egy cipóba formázunk és a deszkán bő fél óráig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk és a legnagyobb fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat kézzel kissé széthúzogatjuk és a deszkán még fél óráig hagyjuk kelni. Ezután bő, forró olajban szép piros-ropogósra megsütjük mindkét oldalát.
Tejföllel, esetleg reszelt sajttal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)