Hagymás batyu
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
erős pista |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
40 dkg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Először a tölteléket készítsük el. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük és hagyjuk kihűlni. A lisztet a tejjel és a sóval sima tésztává dolgozzuk össze, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Nagy fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A korongok közepére evőkanálnyi halmokat teszünk a hagymás töltelékből, a gyengén felvert tojásfehérjével körben bekenjük a tészta szélét, majd félbe hajtjuk és gondosan lenyomkodjuk. Pár percig szikkadni hagyjuk, majd 175 fokra melegített olajban, kis adagokban megsütjük (2-3 perc). A fölösleges olajat lecsöpögtetjük.
Frissiben tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)