Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás batyu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál erős pista ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
40 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Először a tölteléket készítsük el. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük és hagyjuk kihűlni. A lisztet a tejjel és a sóval sima tésztává dolgozzuk össze, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Nagy fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A korongok közepére evőkanálnyi halmokat teszünk a hagymás töltelékből, a gyengén felvert tojásfehérjével körben bekenjük a tészta szélét, majd félbe hajtjuk és gondosan lenyomkodjuk. Pár percig szikkadni hagyjuk, majd 175 fokra melegített olajban, kis adagokban megsütjük (2-3 perc). A fölösleges olajat lecsöpögtetjük.
Frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)