Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paprikás sörlepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
30 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat tésztává dolgozzuk össze a liszttel, a sóval, a pirospaprikával, a borssal, a rummal és a joghurttal. Lisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg elválik a deszkától. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és ujjnyi lapokat vágunk belőle. 175 fokra felmelegített olajban kisütjük (2-3 perc), majd a fölösleges olajat lecsöpögtetjük.
Kiváló sör- és borkorcsolya.


Tipp:
A nyers tésztát a hűtőszekrényben napokig tárolhatjuk, s csak kisütni kell frissen, mielőtt a vendégek megérkeznek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)