Paprikás sörlepény
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csapott evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
fűszerpaprika |
342 |
13 |
4 |
63 |
0 |
0 |
| 2 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
| 12 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 30 dkg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vajat tésztává dolgozzuk össze a liszttel, a sóval, a pirospaprikával, a borssal, a rummal és a joghurttal. Lisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg elválik a deszkától. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és ujjnyi lapokat vágunk belőle. 175 fokra felmelegített olajban kisütjük (2-3 perc), majd a fölösleges olajat lecsöpögtetjük.
Kiváló sör- és borkorcsolya.
Tipp:
A nyers tésztát a hűtőszekrényben napokig tárolhatjuk, s csak kisütni kell frissen, mielőtt a vendégek megérkeznek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)