Virslis lángos
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
5 teáskanál
ketchup |
109 |
2.1 |
0.4 |
24 |
0 |
0 |
10 db
bőrös virsli |
265 |
6.8 |
23.4 |
4.7 |
0 |
0 |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 mokkáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
1 dl tejet elkeverünk a szétmorzsolt élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, majd simára keverjük 1 evőkanálnyi liszttel és felfuttatjuk. Közben a lisztet mély tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk és beleöntjük a felfutott élesztőt, valamint a megmaradt langyos tejet. A tésztát alaposan kidolgozzuk és duplájára kelesztjük. A tésztát rúddá formázzuk és 10 darabra vágjuk, majd vékony körré nyújtjuk. A tésztakörök felét megkenjük mustárral, a többi ketchuppal, majd beletekerjük a virsliket. Vizes ujjunkkal kenjük meg a tészta szélét mielőtt összenyomjuk, hogy ne folyhasson ki a töltelék. A tésztatekercseket forró olajba tesszük, majd takarékra véve a lángot, szép pirosra sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)