Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertés burger

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Töltött, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
4 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
4 teáskanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 fél jégsaláta ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fél kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
4 db hamburger zsemle 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tarját gyengéden kiverjük, majd a paprikával, borssal és a finomra zúzott fokhagymával elkevert lisztbe mártjuk. Forró olajban pirosra sütjük és fóliával letakarva pihenni hagyjuk. A bacon szeleteket a forró sütőben két sütőpapír között átsütjük. A félbe vágott zsemléket kissé megpirítjuk, ketchuppal bekenjük, az apróra vágott salátával megszórjuk., ráterítjük a tarját és a sült szalonnát. Megszórjuk a finomra vágott hagymával, uborkával és paradicsommal. A bucik tetejét mustárral bekenve és ráborítva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)