Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtúrós újburgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csomó újhagyma ? ? ? ? ? ?
20 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
1 kg újburgonya ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újburgonyát ledörzsöljük és bő olajban pirosra sütjük. Tepsibe terítjük és ráöntjük az apróra vágott zöldfűszerekből, a juhtúróból, a tojásból és tejfölből kevert öntetet. Az keveréket borsozzuk ízlés szerint, de óvatosan sózzuk, mert a juhtúró is sós. 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje meg nem pirul.
Idénysalátát adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)