Hercegnő burgonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
4 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A burgonyát leszűrjük és 2-3 percre visszatesszük a lángra, hogy szikkadjon, majd rádobjuk a vajat és hagyjuk ráolvadni. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgákat, sóval, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük és habosra keverjük. Habzsákból kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire rózsákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szaftosabb húsok, ünnepi jellegű körete.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)