Pirított újburgonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
újburgonya |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Lehetőleg apró, egyforma méretű újburgonyát válasszunk.
Megmossuk és kefével ledörzsöljük. Kellő nagyságú serpenyőben felhevítjük az olajat és a leszárított burgonyát beleszórjuk. Ízlés szerint borsozva, fedő alatt rázogatva, nagy lángon sütjük, amíg saját gőzében megpuhul. A fedőt levéve megpirítjuk, végül rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és összerázzuk a megsült krumplival. Csak a tányéron sózzuk.
Fejes salátával önmagában is felséges.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)