Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meleg újburgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Savanyú, Meleg, Zöldség, Főtt, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Saláták
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg újburgonya ? ? ? ? ? ?
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 csomó újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újkrumplit sós vízben negyed óra alatt megfőzzük. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát ropogósra sütjük. A pörcöt kivesszük. A zsiradékhoz öntjük a húsalaplét és felforraljuk, ha felforrt beleszórjuk a cukrot, sózzuk borsozzuk, amikor minden felolvadt kikapcsoljuk a lángot és hozzáadjuk a borecetet. A burgonyát összeforgatjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és a zöldjével együtt felkarikázott újhagymával, majd leöntjük a forró lével. A szalonnapörccel megszórva langyosan adjuk az asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)