Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Dödölle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Böjt, Főtt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tészták, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
35-40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A főzőlével együtt áttörjük és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű masszává keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A felhevített zsírban a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd megsózzuk és az evőkanállal kiszaggatott masszát megpirítjuk rajta.
Tálalhatjuk tejföllel meglocsolva önmagában vagy köretként.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)