Dödölle (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Böjt, Főtt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tészták, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A főzőlével együtt áttörjük és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű masszává keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A felhevített zsírban a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd megsózzuk és az evőkanállal kiszaggatott masszát megpirítjuk rajta. Tálalhatjuk tejföllel meglocsolva önmagában vagy köretként. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||