A borecetet a borssal, sóval és a mustárral elkeverjük, majd, cseppenként, hozzákeverjük az olívaolajat. Hozzákeverjük a többi, apróra vágott hozzávalót és hidegen tálaljuk.
Kocsonya, főtt fejhús, ökörszáj vagy hideg sültek ... tovább
A jól megmosott, lehetőleg nem szétfövő, burgonyát, a zellerrel, babérlevéllel és sóval ízesített vízben megfőzzük.
A burgonyát és a zellert még melegen meghámozzuk és felszeleteljük. Amíg fő, addig elkészítjük a ... tovább
A jól megmosott céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A felforrósított olajon megpirítjuk a finomra aprított lilahagymát, majd a céklát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és kevergetve ... tovább
A narancs és a citrom héját lereszeljük, a levüket kicsavarjuk, felöntjük 1 deci vízzel és beleszórjuk a kissé összetört fűszereket. Kis lángon 20 percig forraljuk, a bort, csak jó minőségű bort használjunk fel, melegítsük fel, ... tovább
A teafűből 2 dl vízzel teát főzünk, belecsavarjuk a narancs levét és fűszerzacskóban beletesszük a fűszereket, felfőzzük és 10 percig kis lángon forraljuk. Az aszalt gyümölcsökre öntjük a rumot és néhányszor átkeverve fél ... tovább
A hozzávalókat késsel finomra aprítjuk, majd összeforgatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük és annyi majonézt keverjünk bele, hogy összeáljon.
Tálra tesszük, citromgerezdekkel körberakjuk és pirított barnakenyérrel tálaljuk. ... tovább
A csirkemelleket kifilézzük és lapjában bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A vajon megpároljuk a zöldborsót és ha majdnem puha, ráöntjük a tejjel felvert, sózott tojást és kocsonyás rántottává sütjük. Hűlni hagyjuk, ... tovább
A pulykamellet felszeleteljük és tenyerünkkel kissé megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felforrósított vaj-olaj keveréken, mindkét oldalukat, hirtelen megsütjük. Kiszedjük és melegen tatjuk. A serpenyőben ... tovább
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A sonkát megdaráljuk és a vajjal, a tormás majonézzel, ... tovább
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a mustárral, a kenőmájassal, ... tovább