Zöldborsóval töltött jércemell
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 15 dkg
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 3 evőkanál
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
reszelt sajt |
366 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemelleket kifilézzük és lapjában bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A vajon megpároljuk a zöldborsót és ha majdnem puha, ráöntjük a tejjel felvert, sózott tojást és kocsonyás rántottává sütjük. Hűlni hagyjuk, belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet és a csirkemellekbe töltjük. A széleket betűzzük és olajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejét is vékonyan megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk, de ne pirítsuk rá, csak annyi ideig toljuk vissza a sütőbe amíg a sajt megolvad.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)