Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött dagadó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 dkg dagadó  422 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg rá a hentest.
A zsemléket áztassuk tejbe. Közben az olaj felén pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, később hozzáadva a felvagdalt gombát és májat süssük zsírjára. A végén ízesítsük sóval, borssal és a metélt zöldpetrezselyemmel. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a kissé felvert tojásokat és a jól kicsavart zsemlét. A masszával töltsük meg a dagadót és a nyílást tűzzük be vagy varjuk be. Kiolajozott tepsibe téve a maradék olajjal öntsük le és fóliával lefedve a tepsit, előmelegített 175 fokos sütőben pároljuk fél órát. A fóliát levéve, a levével locsolgatva, újabb fél óra alatt süssük pirosra.
Felszeletelés előtt pihentessük egy negyed órát és vegyük ki a tűt vagy a fonalat.
Burgonyapüré és saláta illik hozzá.
Hidegen, felszeletelve franciasalátát adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)