Töltött dagadó
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 db
csirkemáj |
126 |
20 |
3.7 |
3 |
0 |
555 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
2 adag
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
igény szerint
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
1 dkg
dagadó |
422 |
12 |
42 |
0.3 |
0 |
72 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg rá a hentest.
A zsemléket áztassuk tejbe. Közben az olaj felén pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, később hozzáadva a felvagdalt gombát és májat süssük zsírjára. A végén ízesítsük sóval, borssal és a metélt zöldpetrezselyemmel. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a kissé felvert tojásokat és a jól kicsavart zsemlét. A masszával töltsük meg a dagadót és a nyílást tűzzük be vagy varjuk be. Kiolajozott tepsibe téve a maradék olajjal öntsük le és fóliával lefedve a tepsit, előmelegített 175 fokos sütőben pároljuk fél órát. A fóliát levéve, a levével locsolgatva, újabb fél óra alatt süssük pirosra.
Felszeletelés előtt pihentessük egy negyed órát és vegyük ki a tűt vagy a fonalat.
Burgonyapüré és saláta illik hozzá.
Hidegen, felszeletelve franciasalátát adhatunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)