Töltött dagadó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg rá a hentest. A zsemléket áztassuk tejbe. Közben az olaj felén pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, később hozzáadva a felvagdalt gombát és májat süssük zsírjára. A végén ízesítsük sóval, borssal és a metélt zöldpetrezselyemmel. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a kissé felvert tojásokat és a jól kicsavart zsemlét. A masszával töltsük meg a dagadót és a nyílást tűzzük be vagy varjuk be. Kiolajozott tepsibe téve a maradék olajjal öntsük le és fóliával lefedve a tepsit, előmelegített 175 fokos sütőben pároljuk fél órát. A fóliát levéve, a levével locsolgatva, újabb fél óra alatt süssük pirosra. Felszeletelés előtt pihentessük egy negyed órát és vegyük ki a tűt vagy a fonalat. Burgonyapüré és saláta illik hozzá. Hidegen, felszeletelve franciasalátát adhatunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||