Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Vitézes pacalcsorba

Az előfőzött pacalt a húsalaplével felöntjük. A nagyobbra darabolt zöldségeket hozzá adjuk, a lestyán és a tárkony kivételével a fűszereket hozzáadjuk, majd puhára főzzük. Kiemeljük a zöldségeket és botmixerrel áttörve ... tovább

Mustáros-hagymás csirkemell baconba csomagolva

A szeletelt baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat vagy tepsit. A széleken hagyjuk kissé túllógni. Kenjük át a mustár felével, majd terítsük rá, a lapjában félbevágott sóval, borssal meghintett csirkemell szeleteket. Kenjük rá ... tovább

Erdélyi miccs

A csontot öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Két evőkanál sóval, a citrom kicsavart levével és a félbevágott fokhagymával ízesítve főzzük 3 órát. Kihűlés után a levét szűrjük le. A húsokat kétszer daráljuk le, ... tovább

Spenóttal és sajttal töltött palacsinta csőben sütve

A felhevített vajba dobjuk bele a zúzott fokhagymát, majd forgassuk bele a spenótot és keverjük át néhányszor, amíg összeesik. Közben sózzuk, borsozzuk meg. Ha langyosra hűlt keverjük bele a ricottát, a reszelt parmezánt, a tojást ... tovább

Provance-i zöldségrakottas

A zöldségeket vékony karikára, a fokhagymát apró kockára vágjuk. Tálba terítjük, a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd a sóval és a borssal meghintjük. Ismét zöldség, majd a fűszerek következnek. A tetejére olaj kerül. ... tovább

Bugaci tojásos csirkemáj

Félfőre vágjuk a hagymát. Az apró kockára vágott szalonnaféléket zsírjára sütjük, majd a hagymát megpároljuk benne. Rádobjuk a felkockázott paprikákat és ezeket is megfonnyasztjuk. Belekeverjük a fűszereket és a felcsíkozott ... tovább

Hagymás paprikalekvár

A kápiapaprikát megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük. Egyszer megfordítva, 40 percig sütjük. Lefedve 10 percig pihentetjük, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra ... tovább

Hagymás zöldparadicsom

A zöldparadicsomot és a vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A sóval elkeverve egy napot állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét 2 liter vízzel felöntve felforraljuk, közben beleszórjuk a mustárt és az egészborsot, végül a ... tovább

Szines, zöldséges rizs

Egy evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, majd sózva, borsozva felöntjük két pohár vízzel. A szokásos módon puhára pároljuk. Közben, a félretett olajon, megpirítjuk a finomra vágott hagymát, beleszórjuk a mélyhűtött ... tovább

Gárdonyi pecsenye

A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden kiklopfoljuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A húst sózzuk, borsozzuk és a zsiradékon pirosra sütjük. A zsiradékból kivesszük és melegen ... tovább