Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás paprikalekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Sós, Savanyú, Házi befőzés, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sült, Zöldség, Előételek, Főétel előtt, Csőben sült
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 kg kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kápiapaprikát megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük. Egyszer megfordítva, 40 percig sütjük. Lefedve 10 percig pihentetjük, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, a végén belekeverjük az áttört fokhagymát és a fűszereket. Hozzáadva a kisebb darabokra vágott paprikát, fél órát pároljuk. A babért kiszedjük és botmixerrel áttörjük, üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Paprikás ételekhez használjuk vagy pirítósra kenve tálaljuk.







Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)