A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott szarvashúst. Közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, valamint a borsikafűvel ízesítjük. ... tovább
A jégsalátát apróra vágjuk, az öntet hozzávalóit lereszeljük, majd a joghurttal elkeverjük. A fűszereket hozzáadjuk, majd a salátával összeforgatjuk. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Szárazabb sült húsok mellé való ... tovább
A főtt tojást, a lilahagymát és a sonkát apróra vágjuk, a héjában főtt, megtisztított burgonyát almareszelőn lereszeljük. A tojássárgájához adjuk a cukrot, a mustárt, a citromlét és az olajjal majonézzé keverjük. Sózva, ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúcombot. Jól összesütjük, majd belekeverjük a rizst és ha, az is átpirult, felöntjük 2 pohár vízzel. A levét ... tovább
A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a ... tovább
A vékony szeletekre vágott tarját sóval, borssal meghintjük, majd a tenyerünkkel gyengéden kinyomkodjuk és a felhevített zsíron mindkét oldalát átsütjük. A húst kiszedjük és félre tesszük. A zsiradékban a finomra vágott ... tovább
A felhevített olajon pirítsuk át a fnomra vágott hagymát, majd a tésztát rádobva, süssük barnulásig. Szórjuk rá a bulgurt és öntsük föl az alaplével. Takarékon forraljuk össze, majd konyharuhát téve a fedő alá, még negyed ... tovább
Az előfőzött pacalt felcsíkozzuk. A felkarikázott padlizsánt besózzuk, majd egy órát csepegni hagyjuk. Végül letörölgetve kevés olajon pirosasra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük. Kevés olajon összepirítjuk a finomra vágott ... tovább
A lazacot, a lilahagymát, a kapribogyót és az olívát finomra vágjuk, majd a borssal és a citromlével ízesítve elkeverjük. Kerek formába nyomkodjuk és feldíszítve tálaljuk.
Vajas pirítósra kenve fogysztjuk. ... tovább
A finomra vágott halhúst a fűszerekkel jól átkeverjük és ha szükséges utófűszerezzük. Előkészített formába nyomkodjuk, ez lehet egy kimosott májkrémes konzerv is, majd salátával díszítve tálaljuk. Kiporciózva rakjuk ... tovább