A diót szárazon kissé megpirítjuk, majd ledaráljuk és elkeverjük a mazsolával és a cukor felével. Az élesztők, kevés cukorral elkevert tejben fel futtatjuk, majd a liszttel, a sóval és a citromhéjjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen, ... tovább
A lisztet, a sóval, a vajjal és a cukorral morzsoljuk el , majd a 3 tojássárgájával és a tejföllel gyúrjuk tésztává. Fóliába tekerve, tartsuk hűtőben, egy órát. Vágjuk szét kétharmad-egyharmad arányban, majd a nagyobbik részt ... tovább
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, a kicsavart levét, a tojást és a sót. Ezzel is habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a lisztet és gombócot formálva a tésztából hűtőbe ... tovább
A töltelékhez a a gesztenyemasszát, a rumot, a mazsolát, a fahéjat és a porcukrot eldolgozzuk.
A lisztet és a vajat morzsásra keverjük, majd a langyos tejfölben felfuttatott élesztővel, sóval és a cukorral
simára gyúrjuk. Késfok ... tovább
A csontot a fűszerekkel, két liter vízben, főni tesszük, majd a zöldségeket két óra múlva hozzáadjuk és még egy órát főzzük. A kapott levest leszűrjük és a zöldségeket apróra vágjuk, félretesszük. A megdarált sertéshúst ... tovább
A libamellről a bőrét óvatosan eltávolítjuk, majd a húst a csontról lefejtjük. A húst, a beáztatott és jól kicsavart zsemlével és a hagymával kétszer átdaráljuk, majd a tojással, egy evőkanál zsírral és a fűszerekkel ... tovább
A libahúst sóval, borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon, mindkét oldalát átsütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékon megpirítjuk a felkockázott zöldségeket és a gombát. Felöntjük a borral, a libahúst ... tovább
Az élesztőt egy deci cukros vízben felfuttatjuk. A sonkát és a zöldségeket kis kockára vágjuk, majd az olajban kissé megfuttatjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a lisztet és a burgonyát, az élesztővel és a kefírrel, ízlés szerint ... tovább
A cukrot hevítsük, addig, amíg folyékony nem lesz, de, nagyon ne karamellizálódjon és vegyük le a tűzről. Keverjük el benne a mézet, és a likőrt Adjuk hozzá a kanál vajat. Hagyjuk hűlni kicsit. Reszeljük le a narancs héját és ... tovább
A sertésszüzet, hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, majd a nyílást fakanál nyelével kitágítjuk. A kis kockára szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt vegyük ki. A töltelékhez daraboljuk fel a mozzarellát, a sonkát, majd a ... tovább