Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mozarellával és sonkával töltött sertésszűz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Töltött, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
10 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
50 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
15 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertésszüzet, hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, majd a nyílást fakanál nyelével kitágítjuk. A kis kockára szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt vegyük ki. A töltelékhez daraboljuk fel a mozzarellát, a sonkát, majd a szalonnapörccel, a tojással, a finomra metélt zöldfűszerekkel és a tojással keverjük el. Ízesítsük kevés borssal, de sózni nem kell. Töltsük a szűzbe, majd a nyílást gondosan tűzzük be. Hintsük meg sóval és borssal a húst, majd tekerjük, a kisült zsírral, megkent fóliába. Tegyük rácsos tepsibe, majd 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A hőt azonnal vegyük vissza 170 fokra és 30 percig süssük. Kibontás előtt 10 percig pihentessük.
Ferdén felszeletelve, burgonyapürével vagy párolt rizzsel és zöldsalátával tálaljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)