Mozarellával és sonkával töltött sertésszűz
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
15 dkg
mozzarella sajt |
274 |
14.7 |
22.5 |
2.8 |
0 |
37 |
10 dkg
erdei gomba |
41 |
5.7 |
0.4 |
3.8 |
6 |
0 |
10 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
50 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
15 levél
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sertésszüzet, hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, majd a nyílást fakanál nyelével kitágítjuk. A kis kockára szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt vegyük ki. A töltelékhez daraboljuk fel a mozzarellát, a sonkát, majd a szalonnapörccel, a tojással, a finomra metélt zöldfűszerekkel és a tojással keverjük el. Ízesítsük kevés borssal, de sózni nem kell. Töltsük a szűzbe, majd a nyílást gondosan tűzzük be. Hintsük meg sóval és borssal a húst, majd tekerjük, a kisült zsírral, megkent fóliába. Tegyük rácsos tepsibe, majd 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A hőt azonnal vegyük vissza 170 fokra és 30 percig süssük. Kibontás előtt 10 percig pihentessük.
Ferdén felszeletelve, burgonyapürével vagy párolt rizzsel és zöldsalátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)