Libamellfasírt
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 adag
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 adag
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 adag
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 adag
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
1 adag
libazsír |
897 |
0.5 |
99 |
0 |
0 |
107 |
1 adag
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 adag
libamell |
198 |
18.5 |
13.6 |
0.3 |
0 |
84 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A libamellről a bőrét óvatosan eltávolítjuk, majd a húst a csontról lefejtjük. A húst, a beáztatott és jól kicsavart zsemlével és a hagymával kétszer átdaráljuk, majd a tojással, egy evőkanál zsírral és a fűszerekkel összedolgozzuk. A húsmasszát a csontra visszanyomkodjuk és a bőrrel beborítjuk. A másik kanál libazsírt és egy deci vizet öntünk a tepsibe, a libát beletesszük és 180 fokos sütőbe téve, gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
A csontján felszeletelve tálaljuk. Melegen burgonyapürével, hidegen majonézes burgonyasalátával.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)