Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Libamellfasírt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Márton nap, Karácsony, Sós, Csőben sült, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 adag zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 adag libazsír 897 0.5 99 0 0 107
1 adag vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 adag libamell 198 18.5 13.6 0.3 0 84
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A libamellről a bőrét óvatosan eltávolítjuk, majd a húst a csontról lefejtjük. A húst, a beáztatott és jól kicsavart zsemlével és a hagymával kétszer átdaráljuk, majd a tojással, egy evőkanál zsírral és a fűszerekkel összedolgozzuk. A húsmasszát a csontra visszanyomkodjuk és a bőrrel beborítjuk. A másik kanál libazsírt és egy deci vizet öntünk a tepsibe, a libát beletesszük és 180 fokos sütőbe téve, gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
A csontján felszeletelve tálaljuk. Melegen burgonyapürével, hidegen majonézes burgonyasalátával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)