Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos szaloncukor

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Karácsony, Édes, Gyümölcsök, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
1 késhegynyi kardamom 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi csillagánizs 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl méz 327 0.4 0 81 0 0
25 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál narancslikőr ? ? ? 31 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukrot hevítsük, addig, amíg folyékony nem lesz, de, nagyon ne karamellizálódjon és vegyük le a tűzről. Keverjük el benne a mézet, és a likőrt Adjuk hozzá a kanál vajat. Hagyjuk hűlni kicsit. Reszeljük le a narancs héját és csavarjuk ki a levét. Keverjük a felolvasztott cukorhoz a tejszínt, majd a narancslevet és héjat, meg a fűszereket. Hűtsük, kicsit melegebbre, mint szobahőmérséklet és adagoljuk pici praliné formákba. Ha teljesen megdermedt mártsuk meg, a gőz felett, megolvasztott csokiban és ha megkeményedett csomagoljuk szaloncukorpapírba.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)