A feldarabolt tyúkot forró, sós vízben puhára főzzük.
A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Kb. 6 dl vízben feltesszük főni. Csipetnyi sóval, szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, cukorral ízesítjük, és hozzáöntünk egy ... tovább
A feldarabolt csirkét annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi és megsózzuk. Amikor a csirkehús puhulni kezd, hozzátesszük a csíkokra szelt fejes káposztát. Őrölt köménymaggal, törött borssal és csomborral ... tovább
Az átválogatott, megmosott lencsét, a felkarikázott zöldségeket, a hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel, darabka citromhéjjal, két liter vízben feltesszük főni. Közben a szalonnát apró, a bacont nagyobb kockára, a virslit ... tovább
A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és összesütjük. A hagymás zsiradékon fehéredésig sütjük a dobókockányira darabolt húst, majd belekeverjük a csíkokra metélt ... tovább
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a gombát és ha levet eresztett, a rövidebb szálakra vágott káposztát. Felöntjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Közben ... tovább
A babot és a füstölt húst (vegyesen használjunk körmöt, farkat, fület) áztassuk be egy éjszakára. Másna egy evőkanál felforrósított olajba zúzzuk bele a fokhagymát, majd öntsük fel két liter vízzel. Adjuk hozzá a füstölt ... tovább
Az endíviát megtisztítjuk és egy evőkanálnyi vajat a serpenyőbe dobunk, majd felöntjük, pohárnyi, vízzel. Ha felforrt, borssal és sóval ízesítjük, majd belehelyezzük az endíviákat. Fedő alatt, néha megfordítva, főzzük kb. ... tovább
Tisztítsuk meg a zellert és vágjuk pár centis darabokra. Főzzük meg a húslevesben, de ne főjön szét maradjon kicsit roppanós. Turmixoljuk le, sűrítsük be a vajból és lisztből készített rántással majd adjuk hozzá a tejszínt. A ... tovább
Hozzávalók: kb. 30 db
2.5 dl tej
8 dkg margarin
1 mokkáskanál só
18 dkg liszt
3 egész tojás
16 dkg reszelt sajt (általában fele füstölt fele nem)
Forrald fel a tejet. Keverd hozzá a margarin és a sót, és a forrásban ... tovább
A zöldségeket lereszeljük, majd a felhevített zsíron lepirítjuk. Belekeverjük, az előzetesen megfőzött pacalt és összeforgatjuk. Felöntjük, bő liternyi vizzel és a pacal főzőlevéből egy liternyivel. Belereszeljük a citrom ... tovább