Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos puffancs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hozzávalók: kb. 30 db

2.5 dl tej

8 dkg margarin

1 mokkáskanál só

18 dkg liszt

3 egész tojás

16 dkg reszelt sajt (általában fele füstölt fele nem)





Forrald fel a tejet. Keverd hozzá a margarin és a sót, és a forrásban lévő tejbe szórd bele a lisztet. Keverd addig, amíg össze nem áll teljesen. Olyan lesz, mint egy elrontott csomós rántás. Hagyd kihűlni, majd egyenként dolgozd bele a tojásokat. (minden egyes tojást külön-külön jól bele kell keverni.) Ezután add hozzá a sajtot és azt is dolgozd bele alaposan. Formázd golyókká vizes kézzel és előmelegített sütőben süsd meg aranysárgára. 180 fokon kb. 15-18 perc.






Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)