Sajtos puffancs
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Hozzávalók: kb. 30 db
2.5 dl tej
8 dkg margarin
1 mokkáskanál só
18 dkg liszt
3 egész tojás
16 dkg reszelt sajt (általában fele füstölt fele nem)
Forrald fel a tejet. Keverd hozzá a margarin és a sót, és a forrásban lévő tejbe szórd bele a lisztet. Keverd addig, amíg össze nem áll teljesen. Olyan lesz, mint egy elrontott csomós rántás. Hagyd kihűlni, majd egyenként dolgozd bele a tojásokat. (minden egyes tojást külön-külön jól bele kell keverni.) Ezután add hozzá a sajtot és azt is dolgozd bele alaposan. Formázd golyókká vizes kézzel és előmelegített sütőben süsd meg aranysárgára. 180 fokon kb. 15-18 perc.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)