Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás korhelyleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesbetétek, Főétel előtt, Buli, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Savanyú, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
15 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a gombát és ha levet eresztett, a rövidebb szálakra vágott káposztát. Felöntjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Közben paprikás rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, beledobjuk a felkarikázott kolbászt és belekeverjük a tejfölt és készre főzzük. Tálalás előtt meghintjük finomra metélt zellerzölddel.
Friss, puha kenyere adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)