Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szárzeller krémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
igény szerint lenmag 377 24.4 30.9 0 38.6 0
6 szelet kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1.5 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
50 dkg angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
igény szerint napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tisztítsuk meg a zellert és vágjuk pár centis darabokra. Főzzük meg a húslevesben, de ne főjön szét maradjon kicsit roppanós. Turmixoljuk le, sűrítsük be a vajból és lisztből készített rántással majd adjuk hozzá a tejszínt. A szalonnát szeleteljük fel és pirítsuk meg. Tálaláskor szórjuk meg a levest szalonnával, pirított magokkal és az apróra vágott zellerlevéllel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)