| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 8 dl zöldségalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál szezámmag | 639 | 26.3 | 54.8 | 9.4 | 12.6 | 0 |
| 2 evőkanál lenmag | 377 | 24.4 | 30.9 | 0 | 38.6 | 0 |
| 8 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 20 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 40 dkg zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Öntsük fel az alaplével. Tegyük félre a zellerzöldet, majd zellert hámozzuk meg és vágjuk kis kockára, a hasonló méretűre vágott burgonyával együtt adjuk a léhez és főzzük puhára. Sóval, borssal ízesítsük. Amíg fő, a bacont két sütőpapír közé téve, süssük forró sütőben ropogósra. A megfőtt zöldséget turmixoljuk le és, ha fás volt a zeller, törjük át szitán. Forraljuk bele a tejszínt és a finomra vágott zellerzöldet. Tálaláskor a feldarabolt baconnal és a szárazon megpirított magokkal meghintve tálaljuk.