A friss homár farokrészét, 3 centis darabokra szeleteljük, majd a törzsét hosszában kettévágjuk, az ikráját és a törzséből kivett velőt a fele vajjal összeturmixoljuk és félretesszük. A zöldségeket apróra vágjuk, az olajon ... tovább
A kagylót szétnyitjuk és az osztrigát kivesszük a héjból. A fehérbort felforraljuk, sózzuk és beleolvasztunk 5 dkg vajat, megfőzzük, a lében a kagylókat, majd a kagylókat kivéve és lecsöpögtetve, a levet felére beforraljuk.
A ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra ... tovább
A jégsalátát és a radicchiót falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük a rukkolával és behűtjük. A citromlevet és a zöldfűszereket, sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal jól összerázzuk. Ezt is behűtjük. ... tovább
A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a szárzellert apró kockára vágjuk. A kolbászt vékonyra szeleteljük.
A paradicsomot lecsepegtetjük és ezt is felkockázzuk. Az olaj felét felforrósítjuk, ebben a garnélát átforgatjuk és 2 ... tovább
A hagymát, a répát és a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A jó előre beáztatott fafül gombát és a bambuszrügyet szintén. A felforrósított olaj felében a nyers zöldségeket 3-4 perc alatt megsütjük. Kivesszük, majd a ... tovább
A csirkeszárnyakat három részre daraboljuk. A legvége mehet az alaplébe. A többit 2 evőkanál felhevített olajban barnulásig elősütjük. Leszűrjük az olajat, félretesszük, a húst sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. A félretett ... tovább
A kicsontozott csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk és borsozva, esetleg gyengén sózva, a szószok is sósak!, a felforrósított olaj felében, hirtelen átsütjük. Kivesszük és lecsepegtetjük, ha langyosra hűlt, apróra ... tovább
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve ... tovább
A rákot, a zöldborsót és a rizst főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A zöldségeket vágjuk apróra, a újhagymát zöldjével együtt. A majonézből, a fehérborral, citromlével, sóval, borssal ízesítve keverjünk mártást, Az összes ... tovább