Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Saláta garnélával és fekete kagylóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Hideg, Savanyú, Zöldség, Hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
40 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
7 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 fej jégsaláta ? ? ? ? ? ?
1 fej radicchio 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A jégsalátát és a radicchiót falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük a rukkolával és behűtjük. A citromlevet és a zöldfűszereket, sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal jól összerázzuk. Ezt is behűtjük. A kagylót és a rákot hagyjuk felengedni, de a levet félretesszük. 2 evőkanál olívaolajon a rákot megsütjük, leszűrve félretesszük, de melegen tarjuk. A kagylót, a maradék 2 evőkanál olajon átforgatjuk, majd a borral felöntve, átforraljuk. Leszűrjük és félretesszük. A salátakeveréket az öntettel átkeverjük és tányérra halmozzuk. A rák és a kagyló levét összeöntjük a sütéből megmaradt olajjal és zúzott fokhagymával ízesítve, összeforraljuk. Ha majdnem zsírjára sült, a kagylót és a rákot beleforgatjuk, végül a salátára halmozzuk.
Friss pitakenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)