Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges garnélacurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Bálint nap, Hirtelen sült, Csípős, Édes, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 doboz bambuszrügy 0 ? ? ? ? ?
1 doboz szójacsíra 50 5.5 1 4.7 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
5 dkg fafül gomba 0 ? ? ? ? ?
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát, a répát és a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A jó előre beáztatott fafül gombát és a bambuszrügyet szintén. A felforrósított olaj felében a nyers zöldségeket 3-4 perc alatt megsütjük. Kivesszük, majd a garnélát forgatjuk át a maradék olajon, rászórva a curryport és a cukrot, csak néhány percig süssük, mert megkeményedik. Visszaöntjük a zöldségeket, rácsorgatjuk a kókusztejet és 5 percig forraljuk. Ekkor beledobjuk a bambuszrügyet és a szójacsírát, sózzuk és még két percig forraljuk.
Frissen, párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)