RÓSEJBNI (főnévi igenévi alak): Az étkezéskultúra körében használt kifejezés (teljes mondatban: "Elmegyek rósejbni."). Jelentése: az illető sültkrumplival degeszre zabálja magát.
Na ez szép, elnézést, ezt az netről szedtem, ... tovább
Az egész procedúra előtt a kemencében tüzet rakunk, mire eljön a sütés ideje készen álljon. Közben lehet készíteni a pizzát.
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót ... tovább
Az élesztőt két dl langyos, cukros tejben megkelesztjük, és a megszitált liszt közepébe kis mélyedést készítünk. Az élesztős tejet beleöntjük. Kevés lisztet hozzákeverünk, és kovászt készítünk. Tegyük meleg helyre. A ... tovább
Tedd a lisztet egy tálba, csinálj a közepébe egy mélyedést, oda tedd az élesztőt. Az élesztőt öntsd fel langyos vízzel, majd szórd rá a cukrot. Ha az élesztő jól felfutott, tedd hozzá a sót és az olajat. Dagaszd meg rendesen ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A liszteket és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával (kb. ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10dkg cukrot, a felvert tojást, a felfuttatott élesztőt és egy csipet sót. Langyos tejjel közepesen ... tovább
A legfontosabb hogy a boros üvegből húzzuk ki a dugót!!!!!!!!!
Legyen kéznél a szódásüveg és a pohár.
Az étel elkészítése: A szalonnát zsírjára pirítom egy külön serpenyőben (én lemez wokot használok szabadtűzön) rádobom ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával géppel ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, majd a borsót és az apró kockára vágott burgonyát is belekeverve átpirítjuk, majd a zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. A borsó egy részét kiszedjük, a levesbe keverjük a ... tovább