Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kenyérlángos (langalló, pompos) hagyományosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
30 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
25 dkg császárszalonna 646 10 65 0 0 140
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütõ gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsüre való), majd felfűtött kemencében 5 percig elõsütjük. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készresütjük.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)