Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Búzakenyér

A kétféle lisztet összeszitáljuk, majd egy akkor tálba tesszük amelyben dagasztani is tudjuk. A közepébe mélyedét nyomunk és beleöntjük, a 3 deci langyos cukros vízben, felfuttatott élesztőt. A tetejére kevés lisztet szórunk és ... tovább

Tofu nyárs

A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd ... tovább

Csípős káposztasaláta

A káposztát legyaluljuk és besózzuk, de csak finoman, mert nem kell kicsavarni, egy órát állni hagyjuk. A répát belereszeljük, majd az öntethez valókat összekeverjük és az egészet összeforgatjuk. Tálalás előtt, legalább két ... tovább

Csőben sült zöldség

A számomra szimpi zöldséget (karfiol, répa, borsó..., akár vegyesen is), sós vízben puhára főzöm, leszűröm. 1 nagy pohár tejfölbe belekeverek 2 egész tojást. Ezt a zöldségekre teszem. Majd kivajazott tepsibe öntöm, sajtot ... tovább

Csupacsokis süti

Az apróra tört étcsokit felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, 2 tojássárgát és a felvert tojásfehérjét. 32,5cmX22,5cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, utána kakaóval megszórt sütőpapírra ... tovább

Meggyes süti

A tojást cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, olajat, ismét kikeverem. Majd következik a liszttel elkevert sütőpor, apránként hozzáadva és elkeverve, majd a kimagozott meggy. Kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig ... tovább

Csípős-savanyú leves

A fafülgombát beáztatjuk langyos vízbe, úgy fél óra múlva lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. hasonló darabokra vágjuk a répát, a bambuszrügyet és a tofut. A maradék főtt vagy sült csirkemellet, de bármilyen maradék ... tovább

Hagymás burgonyakrémleves

Mindkét hagyma közepéből kivágunk egy-egy karikát és félretesszük A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rászórunk két evőkanál lisztet, elkeverjük és hozzáadjuk a liternyi alaplevet. Felforraljuk és ... tovább

Töltött gombafejek

A gombafejek tönkjét kitörjük, megtisztítjuk és felaprítjuk. A vajon megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a tönkdarabkákat, amikor összeesett, hozzáadjuk a tejszínt, a bort és a fűszereket, és folyamatos keverés ... tovább

Grillezett, töltött karaj spárgával

A karajt a csonttal együtt felszeleteljük. Zsebet vágunk a húsba, amibe bele tudjuk tölteni az apróra vágott sajtot, kolbászt és a sonkát, a nyílás fogpiszkálóval megtűzzük. A sajt kerüljön legbelülre, mert sütés közben olvad ... tovább