Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős-savanyú leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Macskajajra
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
10 dkg bambuszrügy 0 ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg tofu 73 8.1 4.2 0.6 0.3 0
10 dkg fafül gomba 0 ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
20 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál erős pista ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fafülgombát beáztatjuk langyos vízbe, úgy fél óra múlva lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. hasonló darabokra vágjuk a répát, a bambuszrügyet és a tofut. A maradék főtt vagy sült csirkemellet, de bármilyen maradék húst felhasználhatunk, végszükség esetén készen vett grillcsirkét vagy gépsonkát is használhatunk, is felcsíkozzuk. Az újhagyma fehér és zöld részét vékony karikákra vágjuk, a zöldet tegyük félre, arra a tálaláskor lesz szükség. A wokot felforrósítjuk, beleöntjük az olajat és felmelegítjük, de ne legyen túl forró, majd beleöntjük az erős pistát és a zúzott fokhagymát, ha felszáll az illata már kész is, öntsük ki csészébe és tegyük félre. A wokot kiöblítve, öntsük bele a húslevest és ha felforr dobjuk bele a felaprított hozzávalókat és öntsük bele a szójaszószt. Öt perc forralás után csorgassuk bele, folyamatos keverés mellett, az előzetesen felvert tojásokat, majd a fél deci vízben elkevert keményítőt. Ha újra forr, már kész is van. Az ecettel ízesítsük savanyúra és ha szükséges sózzuk. Az újhagyma zöldjével megszórva tálaljuk. Ki-ki a tányérján ízesíti a paprikás keverékkel.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)