Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Sajtos spenóttekercs

A spenótot megmossuk és kiskanálnyi vajon megpároljuk, lecsepegtetjük és finomra vagdaljuk. 10 deka kézmeleg vajjal habosra keverjük 4 tojás sárgáját, ízesítjük zúzott fokhagymával, szerecsendióval és sózzuk, borsozzuk. ... tovább

Profiterol zöldcsütörtökre

A tésztából babapiskóta alakot nyomunk a sütőpapírra és megsütjük. Ha elkészült, kettévágjuk. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A vajon megpároljuk a spenótot, majd finomra aprítjuk. Még melegen, belekeverjük, a ... tovább

Répatorta

A megtisztított répát a reszelő legfinomabb fokán lereszeljük. A tojássárgáját a citrom lereszelt héjával, a levével és a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a répát, a finomra őrölt mandulát, a sütőporral összeszitált ... tovább

Rozi fonott kalácsa

Egy tojássárgáját két evőkanál tejjel elkeverjük és hűtőbe tesszük. 2 deci langyos, cukrozott tejben fölfuttatjuk az élesztőt, a lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, majd az élesztős és a maradék langyos tejjel ... tovább

Húsvéti zsemle

Egy tojássárgáját két evőkanál tejjel elkeverjük és hűtőbe tesszük. 2 deci langyos, cukrozott tejben fölfuttatjuk az élesztőt, a lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, majd az élesztős és a maradék langyos tejjel ... tovább

Udvarhelyi bárányborda

A zöldbabot feldaraboljuk, majd kevés sós vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük és félre tesszük. A paradicsom héját lehúzzuk és kicsumázva kockára vágjuk. A bacont és a hagymát finomra metéljük. A szalonnát zsírjára ... tovább

Sonkavagdalt aszalt gyümölcsökkel

A zsírban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd leszűrjük és a zsírt tepsibe öntjük. A tejben megáztatott, jól kicsavart zsemlét, a kimagozott chilit, a sonkát húsdarálón ledaráljuk, ízlés szerint borsozva, esetleg sózva a ... tovább

Rántott paszternák

A megtisztított paszternákot, egészben, sós vízben, majdnem puhára főzzük. Félujjnyi darabokra vágjuk és kihűlés után a hozzávalókból kevert palacsintatésztaszerű masszába mártjuk, kissé lecsorgatva, megforgatjuk a ... tovább

Almás torma

Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, a reszelő finomabb fokán. Azonnal hozzákeverjük a tormát, hogy ne barnuljon meg. Ízlésünk szerint fűszerezzük. Behűtve tálaljuk. Húsvéti sonka, főtt, füstölt húsok kísérője. ... tovább

Gombás rakott hús diszkoszban

A bacon felével kibéleljük a diszkosz alját, elterítjük rajta a felkarikázott hagyma, paprika és paradicsom felét. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fűszerekkel. A vékonyra szelt és gyengéden kivert hús következik. Rászórjuk az ... tovább