Sonkavagdalt aszalt gyümölcsökkel
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
20 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
igény szerint
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 maréknyi
aszalt szilva |
219 |
2.3 |
0.6 |
47.4 |
5 |
0 |
1 maréknyi
aszalt sárgabarack |
307 |
5 |
0.5 |
70.2 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
1 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 dl
konyak |
246 |
0 |
0 |
1.7 |
0 |
0 |
1 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
1 teáskanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zsírban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd leszűrjük és a zsírt tepsibe öntjük. A tejben megáztatott, jól kicsavart zsemlét, a kimagozott chilit, a sonkát húsdarálón ledaráljuk, ízlés szerint borsozva, esetleg sózva a tojással és a párolt hagymával jól összegyúrjuk. A szilvát és a barackot a sütés előtt, legalább egy órával, áztassuk be a bor és konyak keverékébe. A baconszeleteket terítsük fóliára és terítsük el rajta a húsmasszát ujjnyi vastagon, a kétharmadát rakjuk meg a lecsepegtetett aszalt gyümölcsökkel és a fólia segítségével,óvatosan tekerjük fel. A zsírt kenjük el a tepsiben és tegyük bele a tekercset, a fólia nélkül. A tetejére tesszük a rozmaringot és 175 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha nagyon égne a zsiradék alatta, kevés forró vizet öntsünk alá. 10 percig pihentessük, majd vegyük ki a tepsiből. Ha melegen tálaljuk, a paradicsompürét pirítsuk meg a tepsiben és öntsük fel a gyümölcsökről leszűrt levet, jó forraljuk át és szószként tálaljuk a vagdalthoz. Burgonyapürét adhatunk mellé. Hidegen vékonyan szeletelve, salátával adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)