Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Borjú pástétom

A borjúhúst, a tokaszalonnát és a fűszereket bezöldségelt vízben egy órát abáljuk. Leszűrjük és a lében a májat 20 percig főzzük. Közben két tojást keményre főzünk. A zsemléket megáztatjuk a főzőlében és kicsavarjuk. A ... tovább

Kenyér chips

A kenyerek mindkét oldalát forró vasserpenyőben, szárazon, világos barnára sütjük. A szeletek héját levágjuk és átlósan feldaraboljuk, majd lapjában félbe vágjuk. Ha hirtelen sütjük, a középső rész puha marad és könnyen ... tovább

Mexikói babsaláta

A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ... tovább

Citromos pulykamell

A pulykamellet vágjuk szeletekre és gyengéden veregessük meg. A vaj felét és az olajat forrósítsuk fel és a sózott, borsozott hússzeletek mindkét oldalát süssük pirosra a zsiradékban. A hússzeleteket vegyük ki, a megmaradt ... tovább

Sajttal töltött pikáns pulykamell

A pulykamellet 4 vastag szeletre vágjuk és két gerezd fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Néhány óra múlva kivesszük és lecsepegtetjük. A maradék fokhagymát összezúzzuk és a finomra vágott chilivel, sóval, borssal ... tovább

Hargitai sertésborda

A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és félretesszük. A karajt 4 szeletre vágjuk és a szélét bevagdosva, kissé kiverjük, megsózzuk, majd a szalonnazsírban, fehéredésig sütjük. Tálra ... tovább

Törpeharcsa mandulával

A megtisztított halak belsejét sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan bekenjük mustárral. A lisztet összeszitáljuk a megőrölt mustármaggal, borssal és sóval, a halakat beleforgatjuk. A vaj-olaj keveréket felforrósítjuk és a halak mindkét ... tovább

Hawai pulykamell egészben sütve

A pulykamell húsát a csonton hagyva, a bőrét lehúzzuk, majd a rostokra merőlegesen a csontig bevágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. A megtisztított ananászt vékony karikákra vágjuk és egy szeletke sonkával a résekbe fektetjük. Vajjal ... tovább

Búbos hús

A kicsontozott karajt felszeleteljük és gyengéden kiverjük. Sózzuk borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, a vaj-olaj keverék felében. A húsokat egymás mellé tepsibe rakosgatjuk és a sütőzsiradékot aláöntjük. A ... tovább

Almával töltött fácánpecsenye

A vékony csíkokra vágott füstöltszalonnával megtűzdeljük a fácánok mellét és combját. A szegfűszeget az almákba szurkáljuk. A fácánok hasüregét besózzuk és megborsozzuk, majd egy rozmaringágacskát és két almát dugunk ... tovább