Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Képes receptek (700 db.)

Mogyorós csirkecurry

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a fűszereket és a reszelt fokhagymát és még két percig sütjük. Beledobjuk a kockára szelt csirkemellet és ezzel is pirítjuk egy ideig, majd kevés vízzel ... tovább

Mogyorós kocka

A mogyorót szárazon pirítsuk meg és daráljuk le. 30 dekát tegyünk félre. A többit a liszttel és a sütőporral keverjük el. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, fehéredésig, majd keverjük bele a mogyorós lisztet. A csipet ... tovább

Mustáros-tejszínes csirkemell

A felhevített olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymával és a mustárokkal elkeverjük. A csíkokra vágott csirkemellel átforgatjuk és átsütjük. Belekeverjük a tejszínt, a finomra vágott petrezselymet, ... tovább

Nagyi túrógombóca

A tojásokat keverjük habosra a langyos zsírral, adjuk hozzá az összeszitált lisztet, darás és a sót. Ezekkel is dolgozzuk össze, majd forgassuk bele az áttört túrót. Hűtőben pihentessük egy órát. Az olajon pirítsuk meg a ... tovább

Nándi bográcsos lecsója

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra vágott hagymát megpirítjuk a szalonnás zsíron. Közben megsózzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Ha a paprika kissé összeesett, hozzákeverjük a felkockázott ... tovább

Nápolyi töltött paradicsom

A rizst bő, sós vízben főzzük meg. Csepegtessük le. A paradicsomok tetejét vágjuk le és a magos belsejét kaparjuk ki, tegyük félre. A paradicsomokat kissé besózva, lefelé fordítva hagyjuk állni. A rizst keverjük össze a ... tovább

Narancsos chiliszósz

A narancsok sárga héját vékonyan levágjuk, majd a fehér részt eltávolítjuk a gyümölcsről és apróra vágjuk a gerezdeket. Két deci vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá. Hagyjuk ... tovább

Narancsos reteksaláta

A retket meghámozzuk és finom csíkokra szeljük. A lilahagymát kis kockákra vágjuk. A narancsot kifilézzük, majd apróra daraboljuk. Az öntet hozzávalóit mártássá keverjük és a salátával összeforgatjuk. Tálalás előtt a ... tovább

Nyalóka sütemény

A lisztet, a cukrot és a sót összeszitáljuk. A hideg vajat kockára vágjuk, majd gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk a lisztes keverékkel. Osszuk a tésztát három részre. Végül a két tojássárgájával elkeverünk két evőkanál ... tovább

Ökörszem

A langyos tejbe szórjunk kevés cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Futtassuk fel. A liszt közepébe öntsük a tojássárgájákat, az élesztős tejet és a sót. Gyúrjuk össze, majd a végén dolgozzuk bele a megolvasztott, de már csak ... tovább