| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint ételszinezék | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 30 adag liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 20 adag margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 10 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet, a cukrot és a sót összeszitáljuk. A hideg vajat kockára vágjuk, majd gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk a lisztes keverékkel. Osszuk a tésztát három részre. Végül a két tojássárgájával elkeverünk két evőkanál jéghideg vizet, ezt is három részre osztjuk és két részt különböző színű ételfestékkel elkeverünk. A morzsára öntve tésztává dolgozzuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg, mert akkor a tésztánk nem lesz omlós. Végül a három, színes tésztát fóliába tekerve tegyük a hűtőbe. Egy órára, de lehet egy éjszakára is. A hűtőből kivett tésztát, lisztezett deszkára téve kezdetben inkább ütögetve, semmint gyúrva kezdjük lapítani, végül fél centi vastag vagy vékonyabb lappá nyújtjuk. A tésztákat egymásra terítjük és feltekerjük, majd centis szeletekre vágjuk. Az előzetesen beáztatott bambuszpálcákat lecsepegtetjük és oldalról tésztakörökbe szúrjuk. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Kedvünk szerint a kihűlt korongokat olvasztott csokoládéval vagy lekvárral becsíkozhatjuk. Tálaljuk úgy, hogy fél fej káposztát alufóliába csomagolunk és a pálcákat bele szúrjuk. A süti szerintem borzalmas, de a gyerekek mégis imádják.