| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál búzadara | 0 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 |
| 3 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 teáskanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 3 adag tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 15 dkg zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| ízlés szerint tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tojásokat keverjük habosra a langyos zsírral, adjuk hozzá az összeszitált lisztet, darás és a sót. Ezekkel is dolgozzuk össze, majd forgassuk bele az áttört túrót. Hűtőben pihentessük egy órát. Az olajon pirítsuk meg a morzsát. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat és forrásban lévő sós vízben főzzük meg. Ha a víz felszínére jönnek kb. még két perc kell nekik. Lecsöpögtetve forgassuk a morzsába. Porcukorral meghintve, tejföllel meglocsolva adjuk tálaljuk.