| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 5 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 kg
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 1 kg
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 3 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra vágott hagymát megpirítjuk a szalonnás zsíron. Közben megsózzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Ha a paprika kissé összeesett, hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot, amikor levet eresztett belekeverjük a pirospaprikát, összeforgatjuk, majd a felkarikázott kolbásszal elkeverve készre főzzük.