Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mogyorós kocka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Gabonafélék, Tojás, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
2 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
3 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csomag zselatin 0 85 0.1 0 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
16 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
38 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
8 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mogyorót szárazon pirítsuk meg és daráljuk le. 30 dekát tegyünk félre. A többit a liszttel és a sütőporral keverjük el. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, fehéredésig, majd keverjük bele a mogyorós lisztet. A csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét forgassuk a masszába és simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. 175 fokra elmelegített sütőben süssük meg, kb 40 perc alatt. Végezzünk tűpróbát. 10 perc pihentetés után borítsuk ki és hagyjuk, rácson teljesen kihűlni. Lapjában vágjuk félbe. A krémhez A zselatint kevés víz és a rum keverékében olvasszuk fel. Ha langyosra hűlt keverjük a cukorral keményre felvert tejszínhez és kíméletesen forgassuk bele a mogyorót. kenjük az alsó tésztalapra, majd tegyük rá a másik lapot. Jobb, ha a lap alsó része van felül, mert az a legsimább. Kicsit nyomkodjuk le és tegyük hűtőbe, dermedni. Ha a sütemény áthűlt, vegyük ki és a tetejét, kenjük meg a kissé megmelegített lekvárral, majd vonjuk be, az előírás szerint felolvasztott, csokoládéval. Ismét tegyük hűtőbe és ha a csokoládé megkeményedett, vágjuk kockára, forró vízbe mártott késsel. A kockák tetejét díszítsük egész mogyorószemekkel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)