A libamájat szeleteljük vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre egy órára. Az almákat mossuk meg és magházukat távolítsuk el, szeleteljük vékony karikákra és locsoljuk meg a citrommal, almapálinkával. Tegyük az ... tovább
Az előkészített libamájat a testhájjal, a hagymával és a fokhagymával nagyobb lábosba helyezzük el. A hájba burkoljuk a májat és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön főzzük. Amikor a víz elfőtt és a zsír ... tovább
A meggyet kimagozzuk és a többi gyümölcsöt meghámozva feldaraboljuk. A likőrt, a mézet és a lime kicsavart levét elkeverjük, majd a gyümölcsdarabokkal összeforgatjuk. Tálalás előtt hűtsük be, néhányszor óvatosan keverjük át, ... tovább
Félfőre vágjuk a hagymát és a lime levével és kevés sóval átforgatjuk. Fél órát pihenni hagyjuk, majd a lecsepegtetett kukoricával és a finomra vágott petrezselyemmel átkeverjük.
Hidegen tálaljuk. ... tovább
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A lime-ok héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk és a mézzel együtt a mascarponéba keverjük. A joghurtot felmelegítjük, de ne forraljuk fel és a kicsavart zselatint oldódásig keverjük benne, ... tovább
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjéből verjünk habot. Amikor már majdnem kemény, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és addig verjük, amíg kemény hab nem lesz. Egyenként keverjük bele a ... tovább
A tejből egy kis pohárnyit félreteszünk, a többit a kettévágott vanília rúddal és csipetnyi sóval felforraljuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshabból, ... tovább
3 dl langyos víz vízbe szórjuk a cukrot, kevés lisztet és hozzámorzsoljuk az élesztőt. A kétféle lisztet és a sót összeszitáljuk, majd az élesztős folyadékot hozzáadva tésztává gyúrjuk. Végül beledagasztjuk a magokat is. ... tovább
A szikkadt kenyérszeleteket felét megkenjük a májkrémmel, majd két szeletenként összeborítjuk és jól összenyomkodjuk. Megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat ... tovább
A leölt kecske vérét csurgassuk egy tálba, aztán, ha megalvadt, csepegtessük le a savót és vágjuk ceruzányi csíkokra. A máját hasonló módon aprítsuk fel. A zsírban pirítsuk meg, a félfőre vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a ... tovább