Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Libamáj zsírjában sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Sült, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg libamáj 130 16.4 4.3 6.3 0 515
60 dkg liba testháj ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kiskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előkészített libamájat a testhájjal, a hagymával és a fokhagymával nagyobb lábosba helyezzük el. A hájba burkoljuk a májat és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön főzzük. Amikor a víz elfőtt és a zsír sisteregni kezd, kivesszük a májat és a hagymákat, tálba helyezzük, a hájat még néhány percig sütjük.
Rászűrjük a májra a zsírt, ha langyosra hűlt pirospaprikát szórunk rá a hűtőszekrényben megdermesztjük.
Felkarikázott hagymával, zöldpaprikával és paradicsommal tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)