Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos húskenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Rakott, Sült, Kemence, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lapockát, a kétféle hagymát, a vízben megáztatott zsemlét a húsdarálón kétszer áteresztjük. Belekeverjük a fűszereket és a két tojást. A tepsit a vékonyra vágott szalonnával kibéleljük, majd a húsmasszát belesimítjuk. Meghintjük a reszelt sajttal, melynek harmada legyen füstölt és beterítjük a vékonyra karikázott paradicsommal. Szórjuk meg sóval és borssal, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 45 percig, majd hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe. A teljes dermedés után kockára vágva tálaljuk. A sajt, paradicsom sorrend nem véletlen, így szaftos, hidegtálra való étket tálalhatunk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)