Paradicsomos húskenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Rakott, Sült, Kemence, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A lapockát, a kétféle hagymát, a vízben megáztatott zsemlét a húsdarálón kétszer áteresztjük. Belekeverjük a fűszereket és a két tojást. A tepsit a vékonyra vágott szalonnával kibéleljük, majd a húsmasszát belesimítjuk. Meghintjük a reszelt sajttal, melynek harmada legyen füstölt és beterítjük a vékonyra karikázott paradicsommal. Szórjuk meg sóval és borssal, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 45 percig, majd hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe. A teljes dermedés után kockára vágva tálaljuk. A sajt, paradicsom sorrend nem véletlen, így szaftos, hidegtálra való étket tálalhatunk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||