| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál mandulalapocska | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db vaníliarúd | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 5 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 liter tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tejből egy kis pohárnyit félreteszünk, a többit a kettévágott vanília rúddal és csipetnyi sóval felforraljuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshabból, evőkanállal, galuskákat szaggatunk a csendesen forró tejbe, majd egyszer megfordítva megfőzzük. Lecsöpögtetve tányérra szedjük. A maradék tejben elkeverjünk 15 deka cukrot és a tojássárgáját. Hozzáöntjük a galuskák alatt összegyűlt levet és a forró tejbe öntjük jól átkeverjük és a lángot elzárjuk. Néhányszor megkeverve hagyjuk langyosra hűlni. Tálba öntjük és a tetejére helyezzük a galuskákat. Evőkanálnyi vízzel felfőzzük a cukrot és karamellt készítünk. A forró karamellel, vékony csíkokban ráöntve, a galuskákat feldíszítjük, majd megszórjuk a szárazon megpirított mandulával. Hűtőbe tesszük.