Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Képes receptek (700 db.)

Kapris csirkecomb zöldséges kuszkusszal

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Melegen tartjuk és a sütőzsiradékban a finomra vágott hagymákat, a kaprit és a fűszereket összepároljuk. Visszatéve a combokat, mindig, csak kevés vízzel ... tovább

Kapris-citromos sertésborda

A sertésbordákat gyengéden kiverjük és szélükön a hártyát bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával, kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára ... tovább

Kapros zöldbabfőzelék

A zöldbabot megtisztítjuk, leszálkázzuk és daraboljuk. Bő vízben a fokhagymával feltesszük főni. Ha megpuhult a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a finomra vágott kaprot, majd felhígítva a bab főzőlevével, ... tovább

Kapros-túrós lepény

A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább

Karalábéfőzelék

A meghámozott, zsenge karalábét kockákra vágjuk és a vajban, megsózva, megpároljuk, csak akkor öntsünk rá egy kevés vizet egy, ha nagyon sülne. Végül rádobjuk a finomra vagdalt petrezselyemzöldet, megszórjuk a liszttel és ... tovább

Karfiol leves gazdagon zöldségelve

A répaféléket vékonyra karikázzuk, a zellert felkockázzuk, a hagymát finomra metéljük. A felhevített vajon a zöldségeket enyhén megpirítjuk, majd felöntjük bő másfél liter vízzel és a tejjel, ízlés szerint sózzuk és ... tovább

Karfiolleves

A vékonyan felkarikázott répaféléket a felforrósított olajban kicsit megpirítom, majd meghintem liszttel és ha az is átpirult, felöntöm vízzel, majd beledobom a gondosan megtisztított és rózsáira szedett karfiolt. Kis lángon ... tovább

Karfiolszendvics

A megtisztított hagymát és a karfiolt késes aprítóban finomra vágjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, annyi lisztet adjunk hozzá, hogy galuskatésztánál kicsit sűrűbb legyen. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, kevés zsiradékkal ... tovább

Karibi csirkemell

A csirkemelleket kifilézzük, majd felszúrjuk. Az üregbe chilivel, sóval, borssal meghintett, pici olajjal bekent, negyed banánt dugunk. A melleket kívülről is meghintjük a fűszerekkel, óvatosan a sóval, mert a bacon is sóst, majd a ... tovább

Karikaburgonya

A megtisztított burgonyát fél centis karikára vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. hagyjuk kihűlni, majd a liszttel megszórva, átforgatjuk. Kis adagokban, a 180 fokra hevített olajban, aranybarnára sütjük. A felesleges olajat ... tovább